New Holland: Sto let modre moči
je ob stoti obletnici pričetka proizvodnje traktorjev New Holland predstavil dva starodobna modela Fordson.
Začetek prazničnega leta pa se je pričel 11. januarja na predstavitvi v New Hollandovi tovarni v Basildonu z izdajo knjige z naslovom "100 let traktorjev Fordson, Ford in New Holland 1917-2017", ki so jo izdali traktorski navdušenci kluba Blue Force. Knjiga vsebuje preko 1.270 barvnih fotografij in podrobnosti o modelih traktorjev, proizvedenih od leta 1917.
Na New Hollandovem razstavnem prostoru na sejmu LAMMA sta bila predstavljena dva starodobnika in sicer traktor Fordson serije F iz leta 1926 in Fordson Dexta.
Pri New Hollandu smo ponosni, da smo prispeli do stote obletnice proizvodnje in razvoja traktorjev. New Holland ves čas vlaga v razvoj, inovacije in izboljšave kmetijske tehnologije in s tem zagotavlja, da je naša mehanizacija učinkovita, produktivna in da služi potrebam kmetovalcev.
13. aprila sta se v znamenju New Hollandove stote obletnice dva člana kluba Blue Force podala na dvomesečni traktorski izziv ob obali Anglije, ki so ga člani kluba poimenovali Coastline Tractor Challenge.
V dveh mesecih bosta člana z novima traktorjema T6, izdelanima v Basildonu, obiskala večino obale Anglije, Walesa, Škotske in del Irske. Namen izziva je večplasten. Med različne skupnosti kmetovalcev prinaša prazničen duh stoletja trajajočega razvoja in napredka v kmetijstvu, obenem pa bo izziv tudi dobrodelne narave, saj bodo zbirali tudi sredstva za raziskave v boju proti raku.
New Holland je tako vstopil v praznično leto v svojem značilnem slogu in lahko ste prepričani, da bo vse leto še posebej v znamenju modre, New Hollandove barve.